Gemeente veurne

Veurne La Fête

Veurne La Fête

Veurne muziekstad maakt zich op voor de zesde editie van Veurne La Fête! De mix tussen gevestigde waarden, jong lokaal talent en een regelrecht ‘Back to School’-feestje blijft de basis van dit unieke Westhoek-festival.

Noteer vrijdagavond 7 september 20u00 met stip in je agenda!  

Veurne La Fête goes green!

Net zoals in 2017 worden enkel nog duurzame herbruikbare bekers gebruikt op VLF 2018!
1 jeton extra bij je eerste drankje en je ontvangt je herbruikbare beker.

Neen je gebruikt dezelfde beker niet de rest van de avond!
Een legertje hippe afwassers zorgt dat je elk drankje uit een proper gewassen beker krijgt.
Tijd om naar huis te gaan?
Lever je beker in aan de ‘retour-tent’ en krijg je waarborg terug.

Moeder natuur is u dankbaar!

Check ook de facebookpagina van Veurne La Fête.

 

Affiche VLF 2017

 

        

Een oude taperecorder op zolder bevat enkele krakende opnames van een anoniem balensemble. Het begin van Attention Attention. West-Vlaams talent uit Koksijde!

Zo schreef Humo over hun passage tijdens de voorrondes van de Rock Rally:

“Bij Attention Attention, de opener in De Zwerver in Leffinge, stond er een oldskool taperecorder (met van die grote spoelen) pontificaal de aandacht te trekken. Hij moest dienen voor de intro, maar bleef drie songs lang staan draaien. Van die songs stak de eerste, ‘Rooftop Blues’, er met kop en schouders bovenuit. De zanger zag eruit als een kruising tussen Chuck Prophet en Admiral Freebee, en daar ongeveer situeerde zich ook hun muziek.” (www.humo.be/rock-rally)

www.facebook.com/attentionattentionband

     
   

Eerste gitaar op zijn 11 de verjaardag, eerste songs een jaar later en al op 13 op het podium om dan op 15 jarige leeftijd de zilveren medaille weg te kapen op Vlaanderens bekendste Rock Rally in 2008! In een notendop de eerste stappen in de muziekwereld van Jasper Erkens. De cover van ‘Crazy’ en zijn tweede single ‘Waiting Like a dog’ zinderen nog na als hij op 16 jaar solo speelt op Werchter. Na een tussenstop in London landt Jasper opnieuw in Vlaanderen met een nieuwe plaat (‘Drawing the Line’) verovert hij opnieuw vele muzikale harten. En nu staat hij op het podium van Veurne La Fête 2018!

 

   
 

Ozark Henry speelt in Veurne een heuse thuismatch! Van ‘Word Up’ tot ‘A Dream that never stops’! Eén van onze ‘Heroes’ op Veurne La Fête!

Sinds David Bowie zijn debuutalbum prees als één van zijn favoriete platen maakte Piet Goddaer de ene klassieker na de andere. Op de grens tussen rock, pop, elektronica en klassiek (zie zijn samenwerking met het Nationaal Orkest van België) maakt hij unieke muziek wat een breed internationaal publiek aanspreekt.

Zijn aanpak overstijgt het puur muzikale door het samenbrengen van experiment, muziek en beeld en erfgoed met technologie. Voor TEDx en Google New York was hij een welkome spreker rond zijn baanbrekend onderzoek in veband met ‘3D immersive’ geluid.

http://www.ozarkhenry.com/

www.facebook.com/ozarkhenryofficial

 

   
   

Sinds 2001 gooide Buscemi (Dirk Swartenbroekx) 7 solo platen over een internationaal ‘dans-graag’ publiek. Naast mix albums voor prestigieuze labels als Blue Note en Ministry of Sound. En niet te vergeten zijn samenwerking met Michel Bisceglia en de remixes voor namen als Hooverphonic, Calexico en Melody Garbot! Als DJ krijgt Buscemi in Veurne het gezelschap van MC TD Rankin. Tropische temperaturen gegarandeerd op de markt van Veurne!

www.buscemi.be

www.facebook.com/buscemimusic

     
 

 

Deze 6de editie van Veurne La Fête sluiten we af in stijl!

Zijn eerste stappen zetten Regi als producer van Milk Inc. Wie nog nooit ‘Walk on Water’ of ‘Run’ hoorde is van een andere planeet! Als producer en dj werkte hij samen met Dimitri Vegas & Like Mike, Stan Van Samang en met zijn ‘Where did you go?’ bereikte hij in 2017 zijn eerste solo nummer 1 hit! Na Tomorrowland verovert hij de Westhoek vanop het podium van Veurne La Fête! Veurne laat je gaan!

http://www.regipenxten.be/

www.facebook.com/Regi

LCP