Gemeente veurne

Veurne La Fête

Veurne La Fête

De 7de editie van Veurne La Fête zet Veurne nog meer als muziekstad op de kaart! Het palmares van dit evenement is al niet te versmaden en nu voegt Veurne La Fête daar nog een Belgische topgroep als headliner bij!

Noteer vrijdagavond 6/9 met stip in uw agenda!

Veurne la Fête vindt plaats op de Grote Markt van Veurne en is een gratis evenement.

Het start om 20.00 uur.

 

 

        

Elise Kinget, onder de naam Elise K., is 23 jaar en komt uit het West-Vlaamse Veurne. Ze zingt al zo lang ze het zich kan herinneren. Op 15-jarige leeftijd leerde ze zichzelf gitaar spelen. Enkele jaren later treedt ze voor het eerst op tijdens avondmarkten op straat. Ze brengt akoestische covers en eigen geschreven nummers.

Om muzikaal meer mogelijkheden te kunnen bieden, ging ze op zoek naar extra muzikanten om haar te versterken. Samen laten ze je genieten van pure songs in singer-songwriter stijl.

Ze nam deel aan The Voice van Vlaanderen 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=W9Ekn6myX8M

https://www.youtube.com/watch?v=NM3eFJ4e_u0

     
 

Tijdloze songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een gouden stem. Ziedaar het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht, pas 25 maar en klaar om met zijn songschrijftalent op zijn minst de Lage Landen te veroveren. Optredens als support van onder meer Great Lake Swimmers, Intergalactic Lovers, Chuck Prophet en Novastar maakten duidelijk dat Mooneye ook live als een magneet werkt.

In januari 2019 werd tijdens een spannende media-happening Mooneye met ‘Thinking About Leaving’ bekendgemaakt als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

www.facebook.com/mooneyeband

 

   
 

Met Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic goud in handen. Een nieuwe zangeres, maar een vertrouwd geluid: ‘Luka is integraal in het verhaal, ze is niet zomaar ‘de volgende zangeres’. In zekere zin kiest haar stem welke nummers we live zullen brengen, want je luistert naar wat een stem dicteert. Luka is gecast op het feit dat ze veel verschillende Hooverphonictracks aankan.’ dixit Alex Callier. Elke Hooverphonicplaat bevat wilde zijsprongen, maar toch slaagt de band er steevast in om met een groot publiek te connecteren. ‘

www.hooverphonic.com

     
 

We eindigen het feestje onder leiding van Tweedehands. Tweedehands is het prettig gestoorde recyclageproject van Hans & Hans. Afzonderlijk draaien ze al 10 jaar platen als Viktor Bodrovski en Estatik en kon je hen zowel in Vlaanderen (Tomorrowland, Marktrock, Suikerrock, Casablanca Snow, Stubru,..) als het verre buitenland (Kroatië, Griekenland, Spanje, Frankrijk) meermaals aan het werk zien. En nu op de Grote Markt van Veurne.

http://www.crap-inc.com/artists/tweedehands/

     

 

 

Veurne La Fête goes green!

Sinds 2017 worden enkel nog duurzame herbruikbare bekers gebruikt op VLF! 
1 jeton extra bij je eerste drankje en je ontvangt je herbruikbare beker.

Neen je gebruikt dezelfde beker niet de rest van de avond!
Een legertje hippe afwassers zorgt dat je elk drankje uit een proper gewassen beker krijgt.

Dit jaar stond een 12-koppig team van Sint-Vincentius Veurne 'De Netzak' aan de afwas.


Tijd om naar huis te gaan? 

Lever je beker in aan de bar en krijg je waarborg terug ó
f laat je goed hart zien en doneer je beker aan De Netzak.

Check ook de facebookpagina van Veurne La Fête.

 

Doneer je beker aan 'De Netzak'

 

Elk drankje uit een proper gewassen beker. Dat had je te danken aan de noeste werkers van Sint-Vincentius Veurne 'De Netzak'.

Een team van 12 vrijwilligers waste de ganse avond en nacht de bekers af in ruil voor jullie steun!

Door je beker te doneren in een van de Netzakboxen op de Grote Markt, steunde je Veurnse gezinnen en alleenstaanden in moeilijke situaties.

Dank je wel Veurne La Fêters! Er werd tijdens de editie van 2018 maar liefst zo'n € 589 gedoneerd!

 

 

 

 

LCP