Herdenkingsfakkeltocht en Vertelconcert "Bericht aan de Bevolking #8"

Deze informatie is niet meer actueel!
Jaarlijks wordt op 11 november de wapenstilstand van WO1 herdacht. In Veurne doen we dat sinds enkele jaren met een fakkeltocht. Na de eerste tocht – in het centrum van de stad – kwamen Houtem en Steenkerke aan de beurt. Dit jaar stappen we door Beauvoorde, en brengen een groep muzikanten na de tocht een éénmalig vertelconcert. Fakkeltocht Vinkem en Wulveringem schreven tijdens de Grote Oorlog ...

Wanneer

  • za 11 nov 17
    van 18.00 u. tot 21.00 u.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Sint-Audomaruskerk
adres
Pastoor Henri Scherpereelstraat 208630 Booitshoeke (Veurne)

Tickets

tel.
+3258335531
e-mail
michael.lemenu@veurne.be

Info

Jaarlijks wordt op 11 november de wapenstilstand van WO1 herdacht. In Veurne doen we dat sinds enkele jaren met een fakkeltocht. Na de eerste tocht – in het centrum van de stad – kwamen Houtem en Steenkerke aan de beurt. Dit jaar stappen we door Beauvoorde, en brengen een groep muzikanten na de tocht een éénmalig vertelconcert.


Fakkeltocht - 18u, Sint-Audomaruskerk.

Vinkem en Wulveringem schreven tijdens de Grote Oorlog een eigen geschiedenis. De inrichting van het hospitaal en van de scholen van de koningin behoren zelfs tot de ‘grote geschiedenis’ van België. Maar op de tocht houden we onderweg ook halt bij enkele kleinere verhalen, van straten en huizen, en van militairen en van mensen-van-hier. De tocht wordt in goede banen geleid door Miguel Bouttry.


Bericht aan de Bevolking #8 - 20u, Sint-Audomaruskerk.


Voor het 8ste concert werd Vinkem uitgekozen, om allerlei redenen die zowel met geschiedenis als met muziek te maken hebben. De uitvoering is toevertrouwd aan het ensemble Kotjesvolk, dat voor de gelegenheid én voor het verhaal wordt bijgestaan door vier jonge muzikanten-in-opleiding.


Praktisch

Vermeld bij je inschrijving of je deelneemt aan de fakkeltocht, aan het concert, of aan beide en met hoeveel personen.

Bron: UiTinVlaanderen.be