Tijdelijke tentoonstelling Marie Curie

Deze informatie is niet meer actueel!
Veurne schenkt extra aandacht aan Marie Curie, een van de sterke vrouwen tijdens de Grote Oorlog. Kom naar het belevingscentrum Vrij Vaderland voor het verhaal van de dubbele Nobelprijswinnares Marie Curie.

Wanneer

 • zo 1 jan 17
  -
  zo 31 dec 17
  maandag
  van 09u. tot 17u.
  dinsdag
  van 09u. tot 17u.
  woensdag
  van 09u. tot 17u.
  donderdag
  van 09u. tot 17u.
  vrijdag
  van 09u. tot 17u.
  zaterdag
  van 10u. tot 17u.
  zondag
  van 10u. tot 17u.

Prijs

€ 4,00 (Inbegrepen in basistarief Belevingscentrum Veurne zie www.vrijvaderland.be)

Waar

naam
Vrij Vaderland
adres
Grote Markt 29, 8630 Veurne

Contact

tel.
058/33 55 31
e-mail
infotoerisme@veurne.be
website
http://www.vrijvaderland.be

Info

Het bezoekerscentrum Vrij vaderland brengt tijdens de tijdelijke tentoonstelling het verhaal van de Pools-Franse dubbele Nobelprijswinnares Marie Curie.

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog beslist Marie Curie om de medische radiologie die dan nog in zijn kinderschoenen staat naar het front te brengen. Ze zorgt voor de inrichting van mobiele radiologiewagens, ‘petites Curies’ genoemd en installeert ook vaste radiologie-eenheden in hospitalen. Ze redt zo het leven van vele gewonde soldaten maar ook burgers. Haar eerste bezoek aan België is aan het Belgian Field Hospital in Veurne. Ze wordt tijdens haar bezoeken aan de fronthospitalen vaak geassisteerd door haar 17-jarige dochter Iréne die verpleegster was. Na de oorlog zet Marie Curie haar onderzoek naar Radium verder waarmee ze de Nobelprijs won en treedt haar dochter Iréne in haar voetsporen. Op haar beurt wint Iréne in 1935 een Nobelprijs.

Het volledige levensverhaal van Marie Curie vind je als tijdelijke tentoonstelling binnen het belevingscentrum 'Vrij Vaderland'.

foto: Marie Curie.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Toerisme Veurne
tel.
+32 58 33 55 31
website
www.toerisme-veurne.be
e-mail
infotoerisme@veurne.be
Alle activiteiten