Auteur Koen Peeters over De Mensengenezer

Deze informatie is niet meer actueel!
Remi, voorbestemd om in de Westhoek zijn vader als landbouwer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. De verhalen van zijn nonkel over de Eerste Wereldoorlog, een zwarte soldaat en een geest maken een diepe indruk op hem. Hij wil andere horizonten opzoeken, treedt in bij de jezuïeten en volgt zijn hart naar Congo, waar hij door het Yaka-volk wordt beschouwd als ...

Wanneer

  • wo 9 okt 19
    van 19.30 u. tot 21.30 u.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Bibliotheek Veurne
adres
Sint-Denisplaats 168630 Veurne

Contact

tel.
058 33 55 82
e-mail
info.bib@veurne.be

Info

Remi, voorbestemd om in de Westhoek zijn vader als landbouwer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. De verhalen van zijn nonkel over de Eerste Wereldoorlog, een zwarte soldaat en een geest maken een diepe indruk op hem. Hij wil andere horizonten opzoeken, treedt in bij de jezuïeten en volgt zijn hart naar Congo, waar hij door het Yaka-volk wordt beschouwd als revenant, een reïncarnatie van hun vroegere chef. Een mensengenezer.
Voor deze roman had auteur Koen Peeters gesprekken met gepensioneerde landbouwers uit de Westhoek. Hij vertoefde zelf veel in de streek om de bijzondere sfeer, geschiedenis en verhalen te vatten. Tijdens de lezing toont hij de foto's die hij maakte in de Westhoek en ook in Congo.

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: De Mensengenezer

Categorie

Organisatie

naam
Bibliotheek Veurne
Alle activiteiten