Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters

Kasteel Beauvoorde in Veurne opent de poorten en het kasteelpark voor de prachtige nieuwe expositie "Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters”. We nemen klein en groot mee op een magische kunstwandeling door het kasteel en stellen de mooiste pareltjes van de Vlaamse Meesters aan je voor. Knipper even met de ogen en ga 600 jaar terug in de tijd! Raadsel, symbolen, puzzels, ...

Wanneer

 • wo 11 sep 19
  -
  zo 5 jan 20
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  van 14u. tot 17u.
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  van 10u. tot 17u.
  zondag
  van 10u. tot 17u.

Prijs

€ 8,00 (Basistarief: 8,00 €; Reductie: 6,00 €; Jonger dan 3 jaar: 0,00 €; Schooltarief: 4,00 €)

Waar

naam
Kasteel Beauvoorde
adres
Wulveringemstraat 108630 Wulveringem

Contact

tel.
058/299229
e-mail
kasteel.beauvoorde@herita.be
website
http://www.grotekunst.be

Info

Kasteel Beauvoorde in Veurne opent de poorten en het kasteelpark voor de prachtige nieuwe expositie "Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters”. We nemen klein en groot mee op een magische kunstwandeling door het kasteel en stellen de mooiste pareltjes van de Vlaamse Meesters aan je voor. Knipper even met de ogen en ga 600 jaar terug in de tijd! Raadsel, symbolen, puzzels, kunstwerken en installaties wijzen je de weg. Zo word jij misschien de Ultieme Vlaamse Super-Meester!

Maak tijdens deze doe-expo kennis met de Vlaamse kunstenaars die heel lang geleden prachtige schilderijen maakten.  Als we er met onze ‘moderne’ ogen naar kijken, lijken hun schilderijen soms op donkere spookhuizen met bleke gekke mensen, rare onbekende spulletjes en belachelijke kleren waar je vandaag echt niet meer de straat mee op kan. Maar als je wat meer weet over hoe het leven was, zo heel lang geleden, herken je bijzondere symbolen. Dan merk je hoe ongelooflijk knap die Vlaamse Meesters hun Meesterwerken maakten en hoeveel nieuwe dingen ze hebben uitgevonden die heel de kunstwereld veranderde.

De expo is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Thaïs Vanderheyden. Ze maakte ‘junior-versies’ van de oude meesterwerken en meesterverteller Warre Borgmans brengt in een audiogids de grappige, symbolische, mysterieuze of gekke geschiedenis van de kunstwerken op kindermaat. Het buitenparcours is dan weer iets avontuurlijker.

Een expo op maat van leerlingen van de lagere school en de eerste graad van het middelbaar.

 • Bezoek met het gezin
  Vanaf 12 jaar: € 8 / Reductie (65+, kinderen vanaf 3 jaar, groepen): € 6 / Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar.
  De audiogids is inbegrepen. Reserveren is niet nodig. Vanaf de herfstvakantie is een gratis warme drank inbegrepen in je bezoek.
  Openingstijden
  Tijdens schoolvakanties: woe t.e.m. zon van 10u-17u /Buiten de schoolvakantie: woe 14u-17u, zat en zon van 10u-17u.
 • Bezoek met de klas
  Scholentarief: € 4 / Juffen/meesters: tot 3 pers. Gratis / Andere begeleiders: € 6
  Je gaat per klas op ontdekking met de juf. De audiogids en het educatief pakket zijn gratis inbegrepen.
  Openingstijden
  Op reservatie kun je op elk tijdstip, ook buiten de openingstijden, de expo bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be