Mannen in Geel en Groen met Lucien van Impe en Freddy Maertens

Deze informatie is niet meer actueel!
LUCIEN VAN IMPE & FREDDY MAERTENS OVER HET LEVEN EN DE KOERS Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière. ...

Wanneer

  • za 20 apr 19
    van 20.00 u. tot 22.00 u.

Prijs

€ 8,00 (Basistarief: 8,00 €)

Waar

naam
Dienstencentrum De Zonnebloem
adres
Zuidstraat 678630 Veurne

Contact

tel.
058 33 55 31

Info

LUCIEN VAN IMPE & FREDDY MAERTENS OVER HET LEVEN EN DE KOERS

Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière.

Lucien en Freddy keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden. Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in diene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt : Lucien wint geel, Freddy groen !
Het wordt een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek.

Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976. De live muziek wordt gebracht door Klaas Tomme (gitaar, bas, zang), Jolien Deley (cello, toetsen, zang) en Roel De Bruyne (drums, gitaar, zang). 1976 was een topwielerjaar maar ook een top muziekjaar.

Een onvergetelijke avond met twee van de beste wielrenners aller tijden, met twee grote heren. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Mannen in Geel en Groen

Categorie

Organisatie

naam
Cultuur&Toerisme Veurne
Alle activiteiten