Bakworkshops voor volwassenen: Brood

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens deze lessenreeks keren we terug naar de basis: brood. Je maakt kennis met de grondstoffen (bloem- en meelsoorten, gist, bereidingsmiddel, …) en hun functie bij het bakken van brood. Daarna ga je aan de slag: eerst leer je kneden met de hand en krijg je voeling met het deeg. Daarna komt machinaal kneden aan bod. We voegen ook het belangrijkste ingrediënt van brood toe: tijd. Je leert ...

Wanneer

  • wo 13 mrt 19
    van 18.30 u. tot 22.00 u.
  • wo 20 mrt 19
    van 18.30 u. tot 22.00 u.
  • wo 27 mrt 19
    van 18.30 u. tot 22.00 u.
  • wo 3 apr 19
    van 18.30 u. tot 22.00 u.

Prijs

€ 80,00 (Basistarief: 80,00 €)

Waar

naam
Bakkerijmuseum
adres
Albert I-laan 28630 Veurne

Tickets

tel.
058313897
e-mail
onthaal@bakkerijmuseum.be

Info

Tijdens deze lessenreeks keren we terug naar de basis: brood. Je maakt kennis met de grondstoffen (bloem- en meelsoorten, gist, bereidingsmiddel, …) en hun functie bij het bakken van brood. Daarna ga je aan de slag: eerst leer je kneden met de hand en krijg je voeling met het deeg. Daarna komt machinaal kneden aan bod. We voegen ook het belangrijkste ingrediënt van brood toe: tijd. Je leert waarom brood verschillende rijstijden nodig heeft. Ten slotte bol je het deeg op en werk je het af. Verschillende broodsoorten komen tijdens de lessenreeks aan bod: volkorenbrood, jagersbrood, mueslibrood, vierlingbroodjes, spekbrood, notenbrood, Provençaalse fougasse…

Praktisch
Wat? Reeks bakworkshops voor volwassenen (4 sessies)
Wanneer? woensdag 13 maart - 20 maart - 27 maart - 3 april telkens van 18u30 tot 22u00
Waar? Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Kostprijs? €80 voor de volledige lessenreeks
Inschrijven? Via onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

Programma
13/03:
Kennismaking met ingrediënten + functie
Theoretische achtergrond (soorten graan, bloem, bereidingsmiddelen…)
Mengen, kneden en afwerken van het deeg (ronde vorm, gevlochten, vingerbrood…)
20/03:
In groepjes maken deelnemers één specifiek brood
Werken in verhouding van ingrediënten, verschillende bloem- en meelsoorten…
Assortiment: volkoren- en ardeens brood, jagersbrood met vulling
27/03:
mueslibrood, tarweroggebrood of vierlingbroodjes
03/04:
spekbrood, uienbrood, notenbrood, karnemelkbrood, provençaalse fougasse druiventrosbrood, roggestokbrood
Heel graag tot dan!

Bron: UiTinVlaanderen.be