Plechtige Vespers

Deze informatie is niet meer actueel!
De Sint-Walburgakerk in Veurne is een markante historische kerk in hartje Veurne. Op de laatste zondag van februari vinden er om 16.00 uur plechtige vespers plaats ter ere van Sint-Walburga, de patroonheilige van Veurne. Sint-Walburga was een dochter van koning Richard van Essex. Ze was in de 8e eeuw belangrijk voor de evangelisatie van Duitsland en werd abdis in Heidenheim. Ze wordt vooral ...

Wanneer

  • zo 24 feb 19
    van 16.00 u. tot 17.00 u.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Sint-Walburgakerk
adres
Sint-Walburgapark8630 Veurne

Contact

tel.
0492 39 59 11

Info

De Sint-Walburgakerk in Veurne is een markante historische kerk in hartje Veurne.
Op de laatste zondag van februari vinden er om 16.00 uur plechtige vespers plaats ter ere van Sint-Walburga, de patroonheilige van Veurne. Sint-Walburga was een dochter van koning Richard van Essex. Ze was in de 8e eeuw belangrijk voor de evangelisatie van Duitsland en werd abdis in Heidenheim. Ze wordt vooral aanbeden voor hondsdolheid, oogziekten, de pest en verkoudheden. In de kerk bevindt zich een belangrijke relikwie van de heilige.
De vespers worden opgeluisterd door 2 bekende gregoriaanse schola's, namelijk de Schola Cum Jubilo Watou o.l.v. Isabelle Theodon en de Schola Henricus Beauvarlet o.l.v. Jan Vermeire. De koren zullen opgesteld staan in het mooie 16e eeuwse renaissance koorgestoelte.
Organist Robert Hostyn bespeelt het prachtige orgel van de kerk met inventieve improvisaties op de gregoriaanse thema's. Officiant van dienst is priester Bart Devos.
Het Sint-Walburgakoor zorgt voor de ondersteuning van de samenzang.
Na de vespers wordt voor iedereen een receptie aangeboden, de toegang is gratis!

Bron: UiTinVlaanderen.be