Gemeente veurne

Taptoe

Banner TapToe.jpg

Zaterdag 6 mei 2017 wordt er weer een taptoe gehouden op de Grote Markt.

Vanaf 19u tonen een aantal showkorpsen wat ze in hun mars hebben.

Onderaan deze pagina stellen we ze even kort voor.

Wil je erbij zijn? Klik hier voor een ticket.

Een tribuneplaats kost €6, een gewone zitplaats €5.

Tot dan!

 

De showkorpsen voor Veurne Taptoe 2017:

Koninklijke Fanfare 'Houthemnaere Blyft Te Gaere'

De muziekvereniging werd in 1925 gesticht door een vijftiental muziekliefhebbers onder impuls van dokter Abel De Wulf, een welgekende oorlogsdokter die in het sanatorium te Houtem dienst deed. Sindsdien verzorgt de muziekmaatschappij jaarlijks een twintigtal optredens, vooral wandelconcerten, onder andere in Adinkerke, De Panne, Nieuwpoort en Veurne en natuurlijk ook in Houtem zelf.

   

     

El Fuerte Koksijde

Jurrie Delporte, lid van de groep Imperior de Percusion, besliste in september 2001 om alle slagwerkers van de streek te verzamelen in een drumband. Het was de bedoeling om de groep al marcherend door de straten slagwerk te laten spelen, en dit gecombineerd met discipline. In de beginjaren telde El Fuerte 26 slagwerkers. Ondertussen telt de groep meer dan 140 leden. El Fuerte is uitgegroeid tot een heuse jeugdvereniging.

   
     

Jong El Fuerte Koksijde

Door het toenemend succes van El Fuerte, besliste het bestuur in 2005 om een bijkomende afdeling voor jongeren op te richten. Zo ontstond ‘Drumband El Fuerte Kids’. De leeftijd ligt tussen 6 en 18 jaar. Al gauw werd duidelijk dat ‘El Fuerte Kids’ een groot succes zou worden. Sinds september 2011 gaat ‘Drumband El Fuerte Kids’ door het leven als ‘Jong El Fuerte’. Tot op heden telt de groep een 50-tal leden.

   

     

Flemish Caledonian Pipes & Drums Gent

“The Flemish Caledonian Pipes and Drums - Clan Mackenzie” is een typisch Schotse pipe-band. De band werd opgericht in 1989 in samenwerking met de Vlaams Caledonische Society en groeide heel snel uit tot één van de grootste pipe- en drumbands van België. Eén van de eerste mentors was pipe major Malcolm Mackenzie ('Red Hackle Pipe Band', Glasgow), die het peterschap van de band op zich nam. Dit verklaart de suffix ”clan Mackenzie” in de naam. Als eerbetoon aan deze Malcolm Mackenzie dragen ze de tartan van zijn clan, de Mackenzie Seaforth Highlanders. Sinds een tiental jaar is de band ook officieel aangesloten bij de Mackenzie clan Scotland.

   

     

Royal Fasam Orchestra Le Bizet

Royal Fasam Orchestra, opgericht in 1904, is een fanfare uit Le Bizet (Wallonië) en gespecialiseerd in parades en marching band technieken. Fasam is de afkorting voor FAnfare Saint André et Majorettes.

   
     

Showkorps Willen is Kunnen Oostende

Uitgedost in kleurrijk uniform, de band is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Pop, rock, klassieke en filmmuziek, de band kan alles aan.
Het korps is samengesteld uit een moderne drumline en een uitgebalanceerde brass.
Melodische percussie-instrumenten geven de band een eigen klankkleur. 

   

 

 

LCP